Docent Farmacie & praktijkonderzoek - Apotheker, 16-24 uur (ZZP/loondienst)

Voor de Hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent zijn we op zoek naar veelzijdige, betrokken en flexibele apothekers die hun vakinhoudelijke en onderzoekkennis, ervaring en enthousiasme willen overbrengen op studenten en bij willen dragen aan de ontwikkeling van hoogwaardig farmaceutisch onderwijs bij de Hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent.

De gehele opleiding Farmaceutisch consulent is praktijkgericht, waarbij wat de studenten in de lessen leren, steeds direct in de eigen praktijk toegepast dient te kunnen worden. Je hebt dan ook zelf ervaring in de praktijk van de openbare, poliklinische of ziekenhuisapotheek en/of in lesgeven en onderzoek doen aan de universiteit.

Deze functie vraagt inzetbaarheid als docent op farmaceutisch inhoudelijke modulen binnen de verschillende apotheekaandachtsgebieden, zoals farmaceutische kennis (denk aan farmacotherapie, farmacokinetiek en –dynamiek), wetskennis en farmaceutische patiëntenzorg. Daarnaast heb je expertise in en/of affiniteit met het doen van praktijkonderzoek, waarbij we een kritische en oplossingsgerichte instelling verwachten. Je zal lesgeven in het doen van praktijk- en literatuuronderzoek en individuele studenten begeleiden bij het opzetten en uitvoeren van hun onderzoek in de eigen praktijk. Je weet met jouw benadering studenten te stimuleren om nieuwe aanpakken te proberen en over de grenzen van hun organisatie en huidige werkwijzen heen te kijken. Dit combineer je met didactische vaardigheden. Verder bestaat de functie uit het herzien en actueel houden van het curriculum en het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen uit het werkveld en word je ingezet bij het beoordelen en ontwikkelen van toetsing. Kortom, een veelzijdig en uitdagend takenpakket, waarbij telkens de student en praktijkgericht onderwijs centraal staan.

Van belang is dat je van de laatste actualiteit en trends op het gebied van farmacie, dagelijks handelen in de apotheek en regelgeving op de hoogte bent en deze nauwlettend volgt. Je hebt daarnaast een hoge mate van zelfstandigheid en bent initiatiefrijk. Je bent een charismatisch docent die studenten weet te boeien, uit te dagen en te laten groeien, zodat ze zich ontwikkelen tot FPZ-professionals op Hbo-niveau. Het werken bij een kleine, innovatieve onderwijsinstelling zoals Capabel Hogeschool vereist daarbij een brede interesse, betrokkenheid bij de opleiding(en) waarvoor je actief bent, nieuwsgierigheid, creativiteit, flexibiliteit, een voortdurend streven naar kwaliteitsverbetering, initiatief en zelfstandigheid.

Herken je jezelf in bovenstaande, spreekt dit je aan en wil jij ons team komen versterken, dan komen wij graag met je in contact.

Wat ga je verder doen?

• Deelnemen aan de onderwijsteams Medisch-Farmaceutisch en Afstuderen-onderzoek en verzorgen van zowel klassikale als online lessen in de avonduren
  • Actief bijdragen aan onderwijsvernieuwing en actueel houden van het curriculum
  • Beoordelen van praktijkopdrachten, onderzoeksvoorstellen en scripties
  • Geven van formatieve feedback
  • Studenten begeleiden bij het doen van hun praktijkonderzoek en bij het schrijven van de bijbehorende afstudeerscriptie/onderzoeksverslag, zowel schriftelijk, als via skype/ facetime/telefoon (afhankelijk van beider voorkeur)
  • Bijwonen van eindgesprekken en verdediging van de scriptie.

Wat verwachten wij van jou?

• Je hebt de masteropleiding Farmacie afgerond en je beschikt over een BIG-registratie als Apotheker
  • Je bent momenteel werkzaam als apotheker in de ziekenhuisapotheek, poliklinische apotheek, de openbare apotheek of als universitair docent. Ervaring met en/of kennis van meerdere werkplekken is een pre
  • Je hebt affiniteit en ervaring met het geven en ontwikkelen van onderwijs.
  • Je beschikt over didactische kwaliteiten.
  • Je bent bekend met hedendaagse lesmethodes in zowel de F2F als virtuele leeromgeving
  • Je hebt een proactieve houding en opereert zelfstandig
  • Je schept er voldoening in studenten groeigericht te begeleiden
  • Je hebt een resultaatgerichte, oplossingsgerichte en kritisch onderzoekende instelling
  • Je bent flexibel inzetbaar voor het begeleiden van studenten en het verzorgen van klassikale en online lessen in de avonduren en eventueel ook overdag

Wat kun je van ons verwachten?

• Een marktconform salaris
  • Een gevarieerde zelfstandige functie met afwisselende werkzaamheden
  • Een informele werkomgeving
  • Betrokken en deskundige collega’s
  • Betrokken, leergierige en gemotiveerde studenten, die uit de praktijk komen en onderzoek doen naar mogelijkheden om de FPZ in apotheken te verbeteren, wat ook voor de eigen apotheek interessant kan zijn
  • Naast de ingeroosterde lessen, de mogelijkheid om de werkzaamheden flexibel in te delen

Over ons
Capabel Hogeschool heeft ruim 20 jaar ervaring met erkend en praktijk gestuurd Hbo Bachelor- en Masteronderwijs in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Zwolle. Wij bieden maatwerk en verzorgen verkorte en volledige Hbo opleidingen in zorg, welzijn, sociale zekerheid en recht en richten ons op betaalbaar particulier onderwijs. Het hart van de organisatie bevindt zich in Utrecht, tevens ook de leslocatie voor de deeltijd Hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent. De colleges en practica voor de opleiding Farmaceutisch consulent verzorgen wij zowel online, als op onze locatie in Utrecht.

Geïnteresseerd?
Herken jij je in bovenstaande vacature? Dan willen we je graag leren kennen. Mail je CV vergezeld met een korte motivatie naar solliciteren@capabelhogeschool.nl en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan gerust met Natascha Ayachi (Opleidingscoördinator Hbo-opleiding Farmaceutisch Consulent) via 088-2701233.