Coördinerend hoofddocent Sociale Zekerheid en Recht, 24-40 uur (Utrecht)

Wil je als docent de voordelen van een kleine organisatie met volop ruimte voor eigen ideeën? De vakgroep sociale zekerheid en recht van Capabel Hogeschool biedt dat. Jouw juridische kennis en ervaring speelt een hoofdrol in een team dat alle competenties voor beroepen als SZ-professional, HBO jurist, Casemanager of arbeidsdeskundige dekt.

Als hoofddocent sociale zekerheid en recht ben je bepalend voor de juridische inhoud van onderwijs en toetsing. Je kunt je meest inzichtelijke juridische ervaringen, kennis en hierbij horende ‘social skills’ delen met studenten. Door werkcolleges, begeleiding en afstudeer beoordeling. In een kleine vakgroep met samenhangende werkgebieden als arbeidsdeskundigheid, zorg, gedrag, communicatie en studieloopbaan.

Capabel Hogeschool leidt op voor HBO beroepen in zorg, welzijn, farmacie, sociale zekerheid en recht. Dit zijn tevens de vier zelfstandige vakgroepen. De hogeschool met vijf vestigingen heeft 500 studenten verdeeld in voltijd en deeltijd/duaal. De sfeer is informeel en vakgroepen bepalen in grote mate zelf het onderwijs. De hogeschool is gelieerd aan Capabel Onderwijs Groep met Utrecht als hoofdvestiging.

Jouw functie gaat in hoofdlijnen over de volgende werkzaamheden binnen de juridische vakgebieden algemeen recht, arbeidsrecht en bedrijfsrecht:

• Werkcolleges en opdrachtbegeleiding in master-, bachelor- en beroepsopleidingen
  • Inhoudelijk actualiseren en reviseren curriculum
  • Afstemming binnen de vakgroep met een beoogde coördinerende rol
  • Voorlichting over de opleiding
  • Betrokkenheid bij expertisecentrum Stecr (gelieerd aan hogeschool)

Je verzorgt een deel van de colleges vanuit huis via live webinars. Capabel heeft hier meerjarige zeer succesvolle ervaring in. Maar je geeft ook altijd fysieke werkcolleges, Corona proof, alleen indien toegestaan en komende periode maximaal een kwart van het curriculum.

Wat verwachten wij van jou?

• Je hebt een studie Nederlands recht afgerond
  • Je hebt ruime ervaring in de rechtspraktijk, bij voorkeur op een arbeidsrechtelijk, sociaalzekerheidsrechtelijk of sociale zorg-gebied. Aantoonbare belangstelling en kennis van arbeidsrecht en sociaalzekerheidsrecht is vereist
  • Je hebt ervaring met lesgeven, bij voorkeur binnen bovenstaande rechtsgebieden maar in ieder geval op het gebied van arbeidsrecht
  • Het spreekt tot de verbeelding als je hebt gewerkt in projectgewijs onderwijs met per trimester één samenhangende opdracht aan het eind
  • Je beschikt over uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden
  • Een lesbevoegdheid is een pre
  • Ben je bijna gepromoveerd? Ook dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Wat kun je van ons verwachten?

• Een groeiende en innoverende organisatie waar je volop de ruimte krijgt om je verder te ontwikkelen
  • Een bruto salaris van max. €4500 (o.b.v. 40 uur) afhankelijk van je ervaring
  • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vaste aanstelling
  • 8% vakantiegeld
  • Ruimte voor opleiding of promotie op universiteit
  • Uitstekend volledig geïntegreerd LMS (Moodle en BigBlueButton)
  • Deskundige en betrokken collega’s
  • Goede balans tussen werk en privé
  • Pensioen

Geïnteresseerd?
Heeft bovenstaande jou voldoende getriggerd om met ons kennis te maken? Mail je CV en motivatie naar solliciteren@capabelhogeschool.nl en we nemen contact met je op. Wil je eerst meer inhoudelijke informatie? Neem dan gerust contact op met Frank de Baar via 06-54635221.