Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Als HR-professional makkelijk verpleegkundigen inspireren voor een toekomst op HBO-niveau

Het beroep van verpleegkundige staat volop in de schijnwerpers. Deze ontwikkeling vereist voor jou als HR-professional veel extra inspanning. Capabel Hogeschool maakt het je hierbij makkelijk.

E-HBO-set én Capabel-adviseur op locatie

Maak een afspraak en we komen bij je langs met de Eerste hulp bij HBO-set. Hierin vind je handige tools om verpleegkundigen te informeren en inspireren voor een opleiding op HBO-niveau. Daarna nemen je ook werk uit handen. Door een docent of onderwijsadviseur van Capabel langs te laten komen die ter plekke geïnteresseerde verpleegkundigen adviseert en vragen kan beantwoorden.

Maak het jezelf makkelijk! Mail naar w.jacobs@capabelhogeschool.nl of bel direct Wouter Jacobs op 030-2855 557 of 06-51632096.

Waarom bij Capabel Hogeschool

De scholing kan landelijk of op locatie, bij Capabel of deels via virtuele bijeenkomsten worden verzorgd.

Samenwerken met Capabel Hogeschool

Samen met Capabel Hogeschool kun je voor verpleegkundigen in de organisatie een maatwerk opleiding vormgeven. We stellen de opleidingen al dan niet gezamenlijk samen. En er is ruimte voor vaklessen door medewerkers van de zorginstelling.

De opleiding is daardoor uitdagend, voor deelnemers zeer goed te combineren met het werk. We houden maximaal rekening met werkervaring en eerdere scholing om vrijstellingen en versnelling mogelijk te maken.

Om de juiste mix van verpleegkundigen in de organisatie te hebben, is het noodzakelijk dat ervaring, opleidingsniveau en behaalde certificaten helder worden vastgesteld. Dat is het vertrekpunt van scholingsbeleid dat de verpleegkundigen voorbereidt op een duurzaam dienstverband.

Capabel Hogeschool kijkt daarom expliciet naar het profiel van de zorginstelling en/of afdeling. In het scholingsaanbod heeft Capabel een speciaal traject ontwikkeld waarbij de gemene deler in de werkervaring van medewerkers wordt vastgesteld. Hierdoor kan de al bestaande verkorte opleiding nog korter worden. Zo komen we tot een passend maatwerk aanbod.

Financiering met subsidie

De HBO Bachelor opleiding tot Verpleegkundige (deeltijd) van Capabel Hogeschool kan deels gefinancierd worden met vouchers van OCW. Dat kan leiden tot een kostenreductie van maximaal €1.250,- per 30 EC studiepunten. Dit voordeel kan dus oplopen tot €10.000,-.

Met CanMeds klaar voor de toekomst

De HBO Bacheloropleiding Verpleegkunde van Capabel is volledig gebaseerd op de CanMEDS competenties. Kern van de beroepsuitoefening is de hbo-verpleegkundige als zorgverlener. Alle andere bekwaamheden raken aan die centrale rol. Deze bekwaamheden staan centraal in ons onderwijs en leiden de verpleegkundigen op tot professionals van de toekomst.