Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Effectieve kwaliteit

Alle opleidingen van Capabel zijn zo ontworpen dat praktijk en theorie direct worden gecombineerd. De samenhang per Leerproject tussen kennis, vaardigheden en ‘zachte’ competenties binnen de trimesters wordt door de NVAO geroemd. En altijd is er de forse praktijkcomponent met een relatie naar de eigen werkplek. Er is zo een veel effectievere voorbereiding op de kerntaken van het beroep. Ieder Leerproject is een kleine HBO-opleiding op zich en over een bepaald deel van het werk.

HBO-niveau

Alle opleidingen van Capabel Hogeschool zijn op HBO Bachelor- of HBO Masterniveau.

Keuze in HBO opleidingen

Je kunt bij Capabel Hogeschool kiezen uit vijf soorten opleidingen:

 De studiebelasting verschilt per opleiding.

Studiebelasting kennisdeel

Het onderwijs van Capabel is opgedeeld in trimesters. Elk trimester beslaat 14 weken waarin gedurende 10 of 11 weken een wekelijks een (werk-)collegedag wordt georganiseerd. Toetsing en herkansing gebeurt ieder trimester in de veertiende week. Voor het succesvol afronden van de toetsing, dien je rekening te houden met ongeveer 2 dagen per week studiebelasting. Voor het succesvol uitvoeren van de praktijkopdracht binnen een of twee trimesters kun je uitgaan van een studiebelasting van ongeveer 1 tot 2 dagen per week.

De trainingen en leergangen zijn ook opgedeeld in een of meer trimesters maar zijn minder intensief met 1 tot 3 (werk-)colleges per maand en met een studiebelasting van minder dan 1 dag per week.

Keuze in vakgebieden

Capabel Hogeschool is specialist in HBO-onderwijs in zorg, welzijn en sociale zekerheid. Alle opleidingen vallen onder ten minste een van de volgende vakgebieden:

Door de samenhang in onderwerpen kunnen opleidingen onder meer dan een vakgebied vallen.