Capabel Hogeschool

Bij Capabel Hogeschool volg je beroepsonderwijs in projecten. Hierdoor ervaar je de samenhang tussen verschillende onderdelen van het beroep eerder en leer je sneller. Dat is de kern van een opleiding bij Capabel. Al meer dan 20 jaar.

Praktijkgericht

Capabel Hogeschool staat voor samenhangend, praktijkgericht onderwijs. Dit maakt studeren intensief, leuk en effectief. Je ervaart hoe je al het geleerde gelijktijdig in de praktijk kunt toepassen. Zo onderscheiden onze docenten zich, door teamwork en ruime ervaring in die beroepspraktijk.

Kleinschalig

Je volgt een mix van live webinars en bijeenkomsten. Alleen met ook klassikale bijeenkomsten ontwikkel je alle beroepsvereisten. Hierbij is de gemiddelde groepsgrootte 12. En de live online lessen kun je terugkijken als het jou uitkomt.

Flexibel

De hogeschool is gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Zwolle. Omdat de toetsing voornamelijk uit opdrachten bestaat kun je uitvoering daarvan ook zelf plannen. En loopt de studie toch uit dan wordt je opleiding kosteloos verlengd met 50% van de opleidingsduur.

Erkend door Ministerie OCW (CROHO)

Capabel Hogeschool is wettelijk bevoegd om de HBO Bachelor graad, de HBO Master graad en ECTS studiepunten te verlenen. De Bachelor en Master opleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd. Daarnaast zijn de meeste korte HBO beroepsopleidingen erkend door de betreffende beroepsvereniging.

Capabel Hogeschool heeft de volgende NVAO geaccrediteerde opleidingen:

De accreditatieaanvraag voor de HBO Bachelor Informatie en Communicatie Technologie is ingediend.

Daarnaast is Capabel Hogeschool geaccrediteerd voor diplomering tot:

De accreditatie voor diplomering tot Noloc Register Loopbaanadviseur is in voorbereiding.

Expertisecentrum STECR

Het expertisecentrum op het gebied van participatie en zorg STECR is gelieerd aan Capabel Hogeschool. In nauw contact met professionals uit het werkveld organiseert STECR kenniskringen, en publiceert het toonaangevende werkwijzers. Onze docenten participeren in de kenniskringen en ook studenten werken via afstudeer- en praktijkopdrachten mee aan publicaties van STECR. Zo borgen we de actualiteit van ons onderwijs en versterken we de relatie met het werkveld.

Erkend MBO

Capabel Hogeschool maakt deel uit van een groep onderwijsinstellingen. Mocht je interesse hebben voor een opleiding op MBO niveau dan kun je ook kijken bij: