Capabel Hogeschool

Vandaag leren, morgen doen: door ons ruime aanbod aan erkend, flexibel en praktijkgestuurd HBO bachelor- en masteronderwijs ben je daarvoor bij Capabel Hogeschool op de juiste plek. Met ruim 20 jaar ervaring als opleider in zorg en welzijn, farmacie en sociale zekerheid weten we hoe we jou doelgericht kunnen helpen groeien.

Praktijkgericht

Capabel Hogeschool staat voor samenhangend, praktijkgericht onderwijs. We geloven dat dit studeren leuk en effectief maakt, omdat je meteen ervaart hoe je het geleerde in de praktijk kunt toepassen. Zo onderscheiden onze docenten zich door ruime ervaring in de beroepspraktijk, en maak je in onze opleidingen uitdagende praktijkopdrachten waarin je meteen een beroep doet op nieuw verworven kennis en vaardigheden.

Kleinschalig en flexibel

Bij ons kun je op meerdere momenten per jaar starten met je opleiding en heb je de keuze uit verschillende opleidingslocaties. Je kunt onze HBO bachelor- en masteropleidingen in voltijd of deeltijd volgen. In de voltijdopleidingen zijn er wekelijks één of twee bijeenkomsten op vaste dagen. Je studeert in kleine groepen en hebt toegang tot laagdrempelige studieloopbaanbegeleiding.

Onze deeltijdopleidingen hebben één tot vier klassikale bijeenkomsten per maand. Bij een aantal opleidingen maken we regelmatig gebruik van virtuele, interactieve live colleges die je vanuit huis kunt volgen. Dit scheelt reistijd. Ook kun je de colleges terugkijken wanneer het jou uitkomt.

Erkend door Ministerie OCW (CROHO)

Capabel Hogeschool is in het kader van de Wet op het Hoger Onderwijs en Wetenschappelijk Onderzoek bevoegd om de HBO Bachelor, HBO Master graad en EC studiepunten te verlenen. De Bachelor en Master opleidingen zijn door de NVAO geaccrediteerd. De Arbeidsdeskundige component hierin is door de NVvA geaccrediteerd.

Capabel Hogeschool heeft de volgende geaccrediteerde opleidingen:

Daarnaast is Capabel Hogeschool geaccrediteerd voor diplomering tot:

De accreditatie voor diplomering tot POH GGZ (V&V) loopt.

Expertisecentrum STECR

Het expertisecentrum op het gebied van participatie en zorg STECR is gelieerd aan Capabel Hogeschool. In nauw contact met professionals uit het werkveld organiseert STECR kenniskringen, en publiceert het toonaangevende werkwijzers. Onze docenten participeren in de kenniskringen en ook studenten werken via afstudeer- en praktijkopdrachten mee aan publicaties van STECR. Zo borgen we de actualiteit van ons onderwijs en versterken we de relatie met het werkveld.

Erkend MBO in Zorg en Welzijn

Capabel Hogeschool maakt deel uit van een groep onderwijsinstellingen. Mocht je interesse hebben voor een opleiding op MBO niveau dan kun je ook kijken bij: