Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Pre Master SZ (toegang Master SZ)

Niveau
HBO Bachelor
Duur
4 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag
middag/avond
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
NVAO
Lesgeld
Lesgeld
€ 2.002,- of in termijnen

De pre-master

De Pre Masteropleiding Arbeidsdeskundige maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236). Je houdt je tijdens deze opleiding bezig met de sectoren werk, zorg en inkomen. Vanuit een zelf ontworpen probleemstelling ga je de vraag zowel juridisch als vanuit de praktijk belichten. In de rol van onderzoeker werk je zelfstandig aan de oplossing van een vraagstuk waarbij je gebruik maakt van multidisciplinaire kennisgebieden en onderzoeksmethoden. Je krijgt aanvullende kennis op het gebied van metajuridica: rechtsfilosofie, rechtssociologie en rechtsethiek.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor mensen met een HBO bachelor werk- en denkniveau maar zonder een erkend HBO diploma. Deze opleiding is geschikt voor jou als je op basis van werkervaring en denkvermogen in staat bent de HBO Masteropleiding SZ of HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige te volgen.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

4 maanden.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de Pre master SZ is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma en een relevante werkplek vereist . Voor het volgen van een Pre Masteropleiding is daarnaast een HBO werk- en denkniveau noodzakelijk. Je wordt toegelaten tot de opleiding indien de voorafgaande capaciteitentest als positief wordt beoordeeld. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges. 

Andere opleidingen

Bij het succesvol afronden van de Pre Master SZ kun je instromen in de HBO Masteropleiding SZ of HBO Masteropleiding SZ Arbeidsdeskundige.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 12 januari 2022
wo 03 november 2021

Erkende opleiding

De inhoud van Pre Master SZ komt overeen met de inhoud van onderdelen van de hoofdfase van de door NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-Professional (Croho 39236).

Inhoud

In de Pre Masteropleiding verwerf je samenhangend kennis, vaardigheden en praktijkervaring gericht op validatie van een HBO denk en werkniveau. De opleiding omvat 1 Leerproject waarin je eigen onderzoek centraal staat. Daarnaast is de inhoud ook toepasbaar in het huidige of toekomstige werk. Onderdelen van de opleiding zijn:

  • Enkele metajurisdische thema's
  • De Verzorgingsstaat vanuit metajurdisch perspectief
  • Juridisch onderzoek
  • Praktijkonderzoek
  • Het werken met statistische software
  • Vangnetters en publiek bestel
  • Onderzoek en toepassing van interventies
  • Peer-assessment in de onderwijsgroep
  • Inhoudelijke Intervisie

Aan het eind van de opleiding neem je deel aan een kennistoets en wordt uitvoering van de praktijk- en reflectieopdracht beoordeeld.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming krijg je door het uitvoeren van een praktijk- en reflectieopdracht. Deze opdracht doe je tijdens het werk op een relevante stageplek. Dit kan je huidige werk zijn maar zou ook op een andere afdeling of zelfs bij een andere instelling of werkgever kunnen zijn. De opdracht vereist een tijdsbesteding van gemiddeld 1 dag per week gedurende 4 maanden.

Certificaat

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Pre Master SZ met 20 ECTS studiepunten in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding SZ-Professional. Hiermee heb je toegang tot de Masteropleiding SZ.

Tijd om te studeren

De gemiddelde tijdsbesteding exclusief de praktijkopdracht bedraagt 2 dagen per week. Je volgt 1 trimester van 14 weken met lesdag per week. Er zijn twee lesvrije weken voorafgaand aan het examen ingepland. De uitvoering van praktijk- en reflectieopdracht kun je zelf plannen. Loopt je studie uit, dan kun je binnen de Algemene Voorwaarden kosteloos verlengen.

De kosten van de opleiding Pre Master SZ (toegang Master SZ) van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 2.002,- 
Lesgeld in termijnen
4 termijnen van  € 550,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €250,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in