Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

HBO Bachelor Propedeuse Social Work deeltijd (1 jaar)

Niveau
HBO Propedeuse
Duur
12 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag
overdag
Covid-proof op school
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
NVAO geaccrediteerd
Lesgeld
Lesgeld
Per maand €293 of €5.339 (jaar)

Het beroep

Als Social Worker ondersteun je mensen bij het oplossen van en omgaan met problemen in hun dagelijks leven op werk. Je werkt bijvoorbeeld in de jeugdhulp of jeugdbescherming aan de veilige ontwikkeling van talent van kinderen en jeugd. Of je richt je op begeleiding en ondersteuning in de dynamiek tussen individu en samenleving bij herstel van een psychische aandoening. Je helpt de cliënt door hem inzicht te geven in zijn problemen en hem nieuwe vaardigheden te leren. De cliënt kan hierdoor zijn problemen zelf hanteren en oplossen.

Voor wie

De propedeuse opleiding is bedoeld voor mensen met een ambitie om in de (geestelijke) gezondheidszorg, jeugdzorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening te gaan werken en anderen te versterken. Ben jij dat? Dan ben je bij Capabel Hogeschool aan het goede adres. Met een HBO bachelor Social Work ben je klaar om complexe problemen aan te pakken en mensen écht te helpen. De propedeuse opleiding is een kennismaking met het Hbo onderwijs en beroep als Social Worker.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

12 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de HBO Propedeuse Social Work deeltijd is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je niet aan de diploma-eis voldoen en ben je 21 jaar of ouder? Dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Heb je veel werkervaring en cursussen gevolgd. Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven. 

Studievertraging MBO

Heb je door de Covid-19 maatregelen vertraging opgelopen maar verwacht je wel voor 1 januari 2021 je MBO-4 diploma? Dan kun je bij ons gewoon starten met je HBO opleiding. Je moet dan wel alsnog in de loop van je studie je MBO 4 diploma halen om in aanmerking voor je propedeuse diploma te komen.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges. 

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
ma 01 november 2021
di 01 maart 2022
ma 01 augustus 2022
ma 01 november 2021
di 01 maart 2022
ma 01 augustus 2022
ma 01 november 2021
di 01 maart 2022
ma 01 augustus 2022

Erkende opleiding

De propedeuseopleiding is een onderdeel van de door het NVAO geaccrediteerde Bachelor opleiding Social Work en is opgenomen in het Croho onder nummer 34116.

Inhoud

In de opleiding start je met een brede samenhangende oriëntatie op het beroep van de (aankomend)Social Worker en de drie uitstroomprofielen van de opleiding Social Work. Tijdens de propedeuse opleiding ligt voornamelijk de focus op de context van het werkveld.

Het propedeuse jaar is als volgt ingedeeld:

Propedeuse

  • Jeugd
    20 EC
  • Volwassenen
    20 EC
  • Participeren
    20 EC

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Tijdens de studie besteed je aandacht aan de beroepspraktijkvorming. Dit kan op een stageplek als die voldoende relevant is. De BPV tijdens de propeduese bestaat uit 3 x 40 uur aan snuffelstages. De werkplek wordt steeds vooraf door Capabel beoordeeld. En in iedere fase wordt je begeleid.

Diploma en getuigschrift

Bij succesvolle afronding van de propedeuseopleiding ontvang je het diploma propedeusefase HBO Bachelor Social Work met 60 ECTS studiepunten.

De kosten van de opleiding HBO Bachelor Propedeuse Social Work deeltijd (1 jaar) van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 5.339,- 
Lesgeld in termijnen
12 termijnen van  € 489,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
ca. €450,- per jaar
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in