Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Sociologie en culturele antropologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 - 2 bijeenkomsten per maand
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 2.184,- of in termijnen

Het werkgebied

In alle beroepen waarin je met mensen werkt komen culturele en psychologische verschillen tussen mensen voor. Beoordelen in hoeverre je hier rekening mee moet houden en in hoeverre juist niet maakt deel uit van het werk. Je doet als professional zo veel mogelijk recht aan deze verschillen zorgt hierdoor voor een optimale communicatie en dienstverlening.

Voor wie

Als je dienstverlenend werkt met mensen met verschillende achtergronden. En je wilt de dienstverlening verbeteren door kennis en vaardigheden over die verschillen. Dan is de HBO leergang Sociologie en Culturele antropologie een goede keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de Kort  HBO Sociologie en culturele antropologie opleiding is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Heb je belangstelling om Bachelor Toegepaste Psychologie te behalen? De inhoud van de HBO leergang Sociologie en culturele antropologie overeen met de inhoud van onderdelen van die studie. Kijk bij de omschrijving van Bachelor Toegepaste Psychologie.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO leergang Sociologie en culturele antropologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de opleiding verwerf je kennis en vaardigheden op over de volgende onderwerpen:

  • kort Hbo Sociologie en culturele antropologie
    12 EC

Je krijgt ter afsluiting van de leergang een kennistoets en twee praktijkopdrachten.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de Kort HBO opleiding.

Certificaat Sociologie en culturele antropologie

Bij het succesvol afronden van de leergang ontvang je een diploma Sociologie en culturele antropologie.

Op het diploma wordt een aantekening gemaakt van de behaalde 12 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit na een vrijstellingen aanvraag op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de HBO leergang Sociologie en culturele antropologie goed te volgen is. In 8 maanden tijd volg je gemiddeld 1 bijeenkomst per 2 a 3 weken. Als je vragen hebt, kun je bij je persoonlijk begeleider terecht.

De kosten van de opleiding Kort HBO Sociologie en culturele antropologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 2.184,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 300,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €200,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in