Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort hbo Ontwikkelingspsychologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
4 maanden
Lesweek
Een vaste lesdag
overdag
Covid-proof op school
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€1.092,-

Het werkgebied

Ontwikkelingspsychologie houdt zich bezig met de studie van systematische veranderingen van individuen en hun functioneren tijdens de vroegkinderlijke ontwikkeling van baby tot de latere levensloop van de volwassene. Ontwikkelingspathologie daarentegen houdt zich vooral bezig met de verstoorde ontwikkeling van het individu. De verstoorde ontwikkeling kan beter begrepen worden als je ook kennis hebt van de normale ontwikkeling. Beide kanten komen aan bod in deze korte hbo opleiding. Voor een ieder dit op dit gebied actief is, is deze opleiding een verrijking.

Voor wie

Als je dienstverlenend werkt met mensen met de nadruk op hun ontwikkeling in cognitieve lichamelijk en psychomotorische zin. En je wilt de dienstverlening verbeteren door uitbreiding van kennis en vaardigheden. Dan is de korte hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie een goede keuze.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

4 maanden.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de kort hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges.

Andere opleidingen

Heb je belangstelling om de hele Bachelor Toegepaste Psychologie te behalen? De inhoud van de korte hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van die studie. Kijk bij de omschrijving van Bachelor Toegepaste Psychologie.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 09 februari 2022
di 12 oktober 2021

Erkende opleiding

De inhoud van de kort hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In kort hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie worden de bouwstenen aangereikt om verantwoord om te gaan met een hulpvraag op het gebied van de ontwikkelingspsychologie. Op grond van de verkregen kennis en inzichten kun je:

  • (ziekte)beelden herkennen
  • eventueel doorverwijzen
  • verschillende interventiemogelijkheden herkennen
  • bij de hulpvraag een voorlopig behandelplan opstellen
  • preventief beleid voeren om verdere verstoring van de ontwikkeling te voorkomen
  • samenwerken met andere disciplines en/of een therapeut

Je krijgt ter afsluiting een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de opleiding.

Certificaat Ontwikkelingspsychologie

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Ontwikkelingspsychologie.

Op het certificaat wordt een aantekening gemaakt van de behaalde 9 ECTS studiepunten. Het certificaat kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit na een vrijstellingen aanvraag op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de korte hbo opleiding Ontwikkelingspsychologie goed te volgen is. In 4 maanden tijd volg je gemiddeld 1 bijeenkomst per 2 weken. Lestijden zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De kosten van de opleiding Kort hbo Ontwikkelingspsychologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld
 € 1.092,- 
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €75,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in