Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 - 2 bijeenkomsten per maand
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 2.184,- of in termijnen

Het beroep

In je werk krijg je veel te maken met meerjarige ontwikkelingen van klanten. Je weet dat gebeurtenissen in iedere fase van de levensloop van invloed kan zijn op gedrag. Je beschikt over voldoende kennis om onderscheid te maken welk gedrag relatief eenvoudig en welk gedrag moeilijk of juist in het geheel niet te veranderen is. Over die kennis en vaardigheden gaat deze korte HBO leergang.

Voor wie

Als je in de zorg, welzijn of sociale zekerheid werkt en interesse hebt in hoe mensen zich ontwikkelen in gedrag. En als deze interesse ook gerelateerd is aan dienstverlening aan derden. Dan is de korte HBO leergang Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer de juiste keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte HBO leergang Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Heb je meer specifieke interesse in kennis over arbeid en leeftijd. Kijk dan bij Kort HBO Arbeidspsychologie en Gerontologie.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO leergang Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de korte HBO leergang Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer
    15 EC

Je krijgt ter afsluiting van de HBO leergang een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de HBO leergang.

Certificaat Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer

Bij het succesvol afronden van de leergang ontvang je een certificaat Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 15 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de HBO leergang Ontwikkelingspsychologie en persoonlijkheidsleer goed te volgen is. In gemiddeld 8 maanden tijd volg je gemiddeld 1 tot 2 bijeenkomsten per maand. Als je vragen hebt, kun je bij jouw persoonlijk begeleider terecht, via e-mail of op afspraak.

De kosten van de opleiding Kort HBO Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 2.184,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 300,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €450,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in