Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Klinische en Biologische Psychologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
12 maanden
Lesweek
1 - 2 bijeenkomsten per maand
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 3.276,- of in termijnen

Het beroep

Als werkende in de geestelijke gezondheidszorg word je veel geconfronteerd met abnormaal gedrag van klanten of patiënten die een biologische oorzaak hebben. Hierbij worden de grenzen en de mogelijkheden van jouw hulpverlening sterk bepaald door de biologie van het brein van je klant. Omdat hier voldoende kennis en begrip van hebt kun je de zorg effectiever en gerichter uitvoeren.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor jou als je meer wilt weten over hoe hersenen werken. In je werk in de zorg, welzijn of sociale zekerheid wil je meer achtergrond over gedrag van anderen. Dit, vanuit een fysieke verklaring. De korte HBO leergang Klinische en biologische psychologie is dan een goede keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

12 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de HBO leergang Klinische en biologische psychologie is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

De korte HBO leergang vormt voor het korte HBO programma Coaching en Counselen een goede aanvulling. Het werk als coach of counselor kun je beter uitvoeren met kennis over de werking van hersenen in relatie tot gedrag.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO leergang Klinische en Biologische Psychologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de korte HBO leergang Klinische en Biologische Psychologie verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Klinische en biologische psychologie
    20 EC

Je krijgt ter afsluiting van de HBO leergang een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de HBO leergang.

Certificaat Klinische en biologische psychologie

Bij het succesvol afronden van de leergang ontvang je een certificaat Klinische en biologische psychologie.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 20 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de HBO leergang Klinische en biologische psychologie goed te volgen is. In 12 maanden tijd volg je gemiddeld 1 tot 2 bijeenkomsten per maand. Als je vragen hebt, kun je bij je persoonlijk begeleider terecht.

De kosten van de opleiding Kort HBO Klinische en Biologische Psychologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 3.276,- 
Lesgeld in termijnen
12 termijnen van  € 300,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €450,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in