Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort hbo Conflicthantering

Niveau
HBO Bachelor
Duur
4 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag per 14 dagen
overdag of 's avonds
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€1.092,-

Werkveld

Wie met mensen werkt zal ook conflicten tegenkomen. Wil je hier beter mee leren omgaan vanuit functieverandering of vanuit interesse, dan is de korte hbo opleiding Conflicthantering iets voor jou. Je leert geleidelijk de rol van bemiddelaar aan te nemen in conflicten tussen derden. 

Voor wie

Voor mensen die werken als HRM, of als leidinggevende in een organisatie en meer willen leren over conflicthantering.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer

Studieduur

4 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte hbo opleiding Conflicthantering is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19

Tot 1 juni 2020 kun je aan alle werkcolleges deelnemen via webinars. Ook je begeleiding en toetsing wordt zo gedaan. Vanaf augustus of mogelijk eerder zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan de opleiding:

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 27 januari 2021

Erkende opleiding

De inhoud van de kort hbo opleiding Conflicthantering komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de korte hbo opleiding leer je hoe je jezelf en anderen effectief door een conflict kunt loodsen. Je leert welke positie je geneigd bent te nemen en hoe je dat helpt of je juist weghoudt van een constructieve oplossing. Je ervaart hoe je vanuit het oordeel jezelf en de ander naar een dialoog brengt waarin zaken zijn op te lossen.je wordt bewust van jouw manier van handelen en communiceren tijdens (dreigende) conflictsituaties, waardoor je in staat bent effectief om te gaan met weerstand en tegenwerpingen. Ook leer je op een heldere manier jouw belangen te verwoorden. Je leert effectief en empathisch te luisteren en handelen.

Je krijgt ter afsluiting van de opleiding praktijkopdracht.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de opleiding.

Certificaat Conflicthantering

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Conflicthantering. Hiernaast wordt op het certificaat een aantekening gemaakt van de behaalde 6 ECTS studiepunten. Het certificaat kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase (minor) van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de korte hbo opleiding Conflicthantering goed te volgen is. In 4 maanden tijd volg je gemiddeld 2 bijeenkomsten per maand. Colleges zijn van 10.00 tot 16.00 uur of, als je kiest voor de avond variant van 18.00 tot 21.30 uur.

De kosten van de opleiding Kort hbo Conflicthantering van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld
 € 1.092,- 
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €40,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in