Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Coaching en counseling sociale domein

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 bijeenkomst per 2 weken
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 3.604,- of in termijnen

Het beroep

Als professional binnen een arbeidsorganisatie ben je verantwoordelijk voor het op sterkte brengen van de kennis, houding en vaardigheden van medewerkers. Hierbij speelt dat dit vooral van belang is als de organisatie verandert. Je begeleidt hierbij zowel in groepsverband als individueel medewerkers naar nieuwe situaties.

Voor wie

Wil jij aan de slag als Coach en Counselor en mensen helpen nog meer uit hun loopbaan te halen? Dan is het korte HBO programma Coaching en Counselen in het domein arbeid een goede keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van het korte HBO programma Coachen en Counselen in het domein Arbeid is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht u hier niet aan voldoen, maar bent u 21 jaar of ouder dan komt u in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Wil je ook de kennis en vaardigheden voor toepassing van coaching en counselen in maatschappelijk, sociaal of welzijnswerk? Kijk dan bij Kort HBO Coaching en Counselen.

Gaat je interesse alleen uit naar het vakgebied coaching? Kijk dan bij Kort HBO Coach. Gaat je interesse alleen uit naar het vakgebied counselen? Kijk dan bij Kort HBO Counselor.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

De inhoud van het korte HBO programma Coaching en Counselen in het domein Arbeid komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

De inhoud van het korte HBO programma Coaching en Counselen is opgedeeld in 1 leerproject van een trimester. In de opleiding verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Coaching en counseling in het sociale domein
    20 EC

Aan het eind van de opleiding wordt een kennistoets afgenomen en de praktijk- en reflectieopdracht beoordeeld.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming vindt plaats door middel van de uitvoering van een praktijkopdracht.

Diploma Coaching en Counselen in het domein Arbeid

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Coaching en Counselen in het domein Arbeid.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 20 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde HBO-opleiding Bachelor Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De gemiddelde tijdsbesteding exclusief de praktijkopdracht bedraagt 2 dagen per week. Per 14 dagen 1 bijeenkomst. De uitvoering van praktijk- en reflectieopdracht kun je zelf plannen. Loopt je studie uit, dan kun je binnen de Algemene Voorwaarden kosteloos verlengen.

De kosten van de opleiding Kort HBO Coaching en counseling sociale domein van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 3.604,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 495,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €450,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in