Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort hbo Arbeidspsychologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
4 maanden
Lesweek
Een vaste lesdag in de week
overdag
Covid-proof op school
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€1.092,-

Het vakgebied

Als professional op het gebied van arbeid houd je je bezig met het organisatorisch perspectief. En dan speciaal met hoe je teams en afdelingen kunt zien vanuit dit arbeid organisatorisch perspectief. Daarnaast weet je hoe het beleid van een organisatie invloed heeft op het welzijn en de gezondheid van de medewerkers. Je hebt de competenties en vaardigheden om de organisatie zo in te richten dat ouderen langer aan het werk kunnen blijven.

Voor wie

Als je in de sociale zekerheid of HRM werkt en interesse hebt in hoe leeftijd van invloed is op het werk. En als deze interesse ook gerelateerd is aan dienstverlening aan derden. Dan is de korte hbo opleiding Arbeidspsychologie de juiste keuze.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

4 maanden.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte hbo opleiding Arbeidspsychologie is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges. 

Andere opleidingen

Heb je meer specifieke interesse in kennis over persoonlijkheidsontwikkeling en gedrag. Kijk dan bij de opleiding Kort hbo Ontwikkelingspsychologie.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 03 november 2021
ma 01 november 2021

Erkende opleiding

De inhoud van de korte hbo opleiding Arbeidspsychologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de korte hbo opleiding Arbeidspsychologie wordt het perspectief van de positieve psychologie gebruikt. Onderwerpen die aan bod komen zijn de volgende:

Je kunt arbeidsinhoud, arbeidsomstandigheden, arbeidsvoorwaarden en arbeidsverhoudingen bij een individu, team of organisatie onderzoeken.

Je kunt aangeven hoe zij van invloed zijn op het welzijn en gezondheid van individuele medewerkers.

Ook kunt je de risicofactoren in kaart brengen in het werk bij individuen, teams of organisaties.

Methoden en technieken om ziekteverzuim in kaart te brengen en positief te beïnvloeden komen vanzelfsprekend ook aan de orde.

Je krijgt ter afsluiting van de korte hbo opleiding een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de opleiding.

Certificaat Arbeidspsychologie

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een certificaat Arbeidspsychologie.

Hiernaast wordt op het certificaat een aantekening gemaakt van de behaalde 6 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de korte hbo opleiding Arbeidspsychologie goed te volgen is. In 4 maanden tijd volg je gemiddeld 2 bijeenkomsten per maand. De werkcolleges zijn van 10.00 tot 16.00 uur.

De kosten van de opleiding Kort hbo Arbeidspsychologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld
 € 1.092,- 
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €50,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in