Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Arbeidspsychologie en gerontologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 - 2 bijeenkomsten per maand
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 2.184,- of in termijnen

Het vakgebied

Als professional op het gebied van arbeid houd je je bezig met leeftijdsbewust personeelsmanagement. Van belang hierbij is de speciale rol van senioren in het werkproces. Je hebt de competenties en vaardigheden om de organisatie zo in te richten dat ouderen langer aan het werk kunnen blijven.

Voor wie

Als je in de sociale zekerheid of HRM werkt en interesse hebt in hoe leeftijd van invloed is op het werk. En als deze interesse ook gerelateerd is aan dienstverlening aan derden. Dan is de korte HBO leergang Arbeidspsychologie en Gerontologie de juiste keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte HBO leergang Arbeidspsychologie en Gerontologie is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Heb je meer specifieke interesse in kennis over persoonlijkheidsontwikkeling en gedrag. Kijk dan bij Kort HBO Ontwikkelingspsychologie en Persoonlijkheidsleer.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO leergang Arbeidspsychologie en Gerontologie komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de leergang verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Arbeidspsychologie en Gerontologie
    6 EC

Je krijgt ter afsluiting van de HBO leergang een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de HBO leergang.

Certificaat Arbeidspsychologie en Gerontologie

Bij het succesvol afronden van de leergang ontvang je een certificaat Arbeidspsychologie en Gerontologie.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 6 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de korte HBO leergang Arbeidspsychologie en gerontologie goed te volgen is. In 8 maanden tijd volg je gemiddeld 1 tot 2 bijeenkomsten per maand. Als je vragen hebt, kun je bij je persoonlijk begeleider terecht.

De kosten van de opleiding Kort HBO Arbeidspsychologie en gerontologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 2.184,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 300,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €450,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in