Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Coach

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag per maand
middag/avond of 's avonds
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€ 2.184,- of in termijnen

Het beroep

Er zit meer in mensen dat je denkt. Als coach zorg je dat mensen meer zelf problemen kunnen oplossen. Je stuurt anderen op weinig maar cruciale punten. Zoals in de sport: zij moeten het doen maar je hebt daar zodanig invloed op dat het geheel beter wordt. Hiervoor ben je bekend met de psychologische achtergrond en vaardigheden om succesvol te coachen.

Voor wie

Wil jij aan de slag als Coach en mensen ondersteunen bij de realisatie van veranderingen in hun leven? Zoek je hierbij naar kennis en vaardigheden om dat te bereiken? Dan is het korte HBO opleiding tot Coach de goede keuze.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte HBO opleiding tot Coach is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19

Tot 1 juni 2020 kun je aan alle werkcolleges deelnemen via webinars. Ook je begeleiding en toetsing wordt zo gedaan. Vanaf augustus zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan de opleiding:

Andere opleidingen

Coaching verschilt van counselen. Bij counselen speel je kort gezegd een rol in het maken van keuzes die tot veranderingen leiden. Bij coaching ondersteun je meer bij het realiseren van veranderingen. Meer interesse in counselen? Kijk dan bij Kort HBO Coaching en Counseling sociale domein.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
do 21 januari 2021
do 08 april 2021
di 06 april 2021

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO opleiding tot Coach komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507).

Inhoud

In de korte HBO opleiding tot Coach verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Leergang Coach
    6 EC

Je krijgt ter afsluiting van de opleiding een kennistoets.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de korte HBO opleiding.

Diploma Coach

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Coach.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 6 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de korte HBO opleiding tot Coach goed te volgen is. In 4 maanden tijd volg je gemiddeld 1 bijeenkomst per maand. Als je vragen hebt, kun je bij jouw persoonlijk begeleider terecht.

De kosten van de opleiding Kort HBO Coach van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 2.184,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 300,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €250,- tot €450,-
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in