Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Ervaringsdeskundige GGZ

Niveau
HBO bachelor
Duur
24 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag per maand
middag/avond of 's avonds
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie
Lesgeld
Lesgeld
€385,- per maand of betaling ineens

Het beroep

Als Ervaringsdeskundige GGZ ben je op verzoek betrokken bij de intake en herstel. Cliënten voeren gesprekken onder jouw leiding en met ‘gelijkgestemden’. Gespreksonderwerpen: hoe kun je beter slapen, hoe kun je je zelfbeeld verbeteren en hoe moet je omgaan met emoties.

Voor wie

Als je op basis van eigen ervaring met de hulpverlening, je wilt inzetten voor een cultuurverandering in de zorg waarin herstelondersteunende zorg met inzet van ervaringsdeskundigen centraal staat dan is de HBO opleiding Ervaringsdeskundige GGZ van Capabel Hogeschool de beste keuze.

Waarom bij Capabel

Je werkt aan praktijkopdrachten. Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

2 jaar

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de opleiding Ervaringsdeskundige GGZ is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19

Tot 1 juni 2020 kun je aan alle werkcolleges deelnemen via webinars. Ook je begeleiding en toetsing wordt zo gedaan. Vanaf augustus zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan de opleiding:

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 16 september 2020

Erkende opleiding

De inhoud van de HBO Ervaringsdeskundige GGZ komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (Croho 34507). Hiernaast is de aanvraag voor eigen accreditatie als Associate Degree (AD) in voorbereiding.

Inhoud

In de HBO opleiding Ervaringsdeskundige GGZ verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Gedrag en gedragsontwikkeling
  • Gedrag en herstelondersteunende zorg
  • Stage

 

  • Coachen vanuit ervaring
  • Gedragsverandering
  • Eindopdracht

 

Je krijgt ter afsluiting van de opleiding wordt je scriptie beoordeeld.

Het programma is samengesteld op basis van input erkende zorgaanbieders zoals Max Ernst GGZ en Jan Arends GGZ. Dit borgt continu aansluiting op de actualiteit in het werkveld.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage bij een GGZ instelling maakt ieder jaar deel uit van de HBO opleiding.

Diploma Ervarringsdeskundige GGZ

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een instellingsdiploma Ervaringsdeskundige GGZ.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 120 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen van de NVAO geaccrediteerde Bacheloropleiding Toegepaste Psychologie (croho 34507) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum. Na een succesvolle afronding van de accreditatie ontvangt u het Associate degree (Ad) diploma.

Tijd om te studeren

De combinatie van werkcolleges en thuisstudie maakt dat de HBO opleiding Ervaringsdeskundige goed te volgen is. In 2 jaar tijd volg je gemiddeld 1 bijeenkomst per maand. Als je vragen hebt, kun je bij jouw persoonlijk begeleider terecht.

De kosten van de opleiding Ervaringsdeskundige GGZ van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 4.200,- 
Lesgeld in termijnen
12 termijnen van  € 385,-
Examens
Lesmateriaal
Boeken ca €600
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in