Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

EVC Toegepaste Psychologie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
4 maanden
Lesweek
Intake en assessment
Erkenning
Nationaal Kenniscentrum EVC
Kosten
Kosten
€1.195,- of in termijnen

Verzilvering werkervaring via EVC

Dankzij EVC, Erkenning van Verworven Competenties, is het mogelijk om praktijkervaring vast te leggen in een Ervaringscertificaat. Dit kan veel tijd en kosten besparen bij het halen van je diploma. Heb je behoorlijk wat relevante ervaring in bijvoorbeeld coaching, counseling of in de GGZ? Dan kan dit mogelijk leiden tot een kleiner opleidingsprogramma en verzilvering van die ervaring.

Voor wie

Werk je als bij of en in opdracht of als zelfstandige in coaching of counseling? Of werk je al jaren in de GGZ. En heb je een MBO 4 of ten minste Havo diploma? Dan kun je overwegen een EVC procedure te doorlopen om via een kortere opleiding het getuigschrift HBO Toegepaste Psychologie te verwerven. De Quick Scan geeft een indicatie of het volgen van een EVC procedure zinvol is.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

2 - 4 maanden

Toelating en vrijstelling

Om te zien of het doorlopen van een EVC Toegepaste Psychologie voor jou verstandig is kun je het beste de kosteloze Quick Scan doen. Er zijn geen toelatingseisen.

Andere opleidingen

Je kunt de opleiding HBO Toegepaste Psychologie ook beginnen zonder een EVC procedure te doorlopen.

Wil je alleen een beroepsdiploma binnen het werkgebied van de toegepaste psychologie? Dan zijn mogelijk de volgende opleidingen ook geschikt voor je:

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende EVC procedure

De EVC procedures die je via Capabel Hogeschool doorloopt worden uitgevoerd door Centrum Vakerkenningen. Dit EVC bureau is gelieerd aan de hogeschool maar werkt onafhankelijk. De EVC procedure gericht op door het ministerie van OCW erkende beroepsprofiel Bachelor Toegepaste Psychologie. Centrum Vakerkenningen is erkend door het ministerie van OCW en door het Nationaal Kenniscentrum EVC.

Inhoud

De EVC procedure gaat ervan uit dat je werkt. Afhankelijk van je vooropleiding en opgedane werkervaring verschilt de invulling van de procedure. Je doorloopt de volgende stappen:

  • QuickScan en telefonisch Intake gesprek
  • Opbouwen van het digitaal portfolio
  • Portfoliobeoordeling
  • Interview met de assessor
  • Werkplekobservatie
  • Eindgesprek
  • Ervaringscertificaat

Stage/Beroepspraktijkvorming

In de EVC procedure verzamel je bewijzen over je werkervaring. Niet alle werkervaring maar die ervaringen die in relatie tot HBO Toegepaste Psychologie relevant zijn en zouden kunnen leiden tot vrijstellingen. Onderdeel van de procedure is vrijwel altijd een bezoek van de assessor aan je werk. De assessor kijkt dan naar bepaalde handelingen en spreekt mogelijk met collega's of leidinggevenden. Dit duurt hooguit een halve dag en is te vergelijken met een bezoek van een stagebegeleider.

Diploma en getuigschrift

Aan het eind van de EVC procedure ontvang je een erkend EVC werkervaringscertificaat. Dit certificaat kan dienen voor de verwerving van vrijstellingen in de opleiding HBO Bachelor Toegepaste Psychologie. De EVC rapportage wordt door Capabel Hogeschool als basis genomen voor de verstrekking van vrijstellingen.

Tijdsbesteding

De tijdsbesteding aan en doorlooptijd van een EVC procedure wisselt van persoon tot persoon. De meeste tijd ben je kwijt aan het uitvoeren van opdrachten zoals een casus opdracht of te houden interview bij collega's. Voor het doorlopen van de EVC procedure moet je rekenen op 2 tot 4 maanden en een tijdsbesteding van ca. 0,5 dag per week.

De kosten van de opleiding EVC Toegepaste Psychologie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 1.195,- 
Lesgeld in termijnen
4 termijnen van  € 328,-
Examens
n.v.t.
Lesmateriaal
n.v.t.

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

download brochure
schrijf je direct in