Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Introductie Actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid HRM

Niveau
HBO propedeuse
Duur
2 maanden
Lesweek
4 bijeenkomsten
vaste lesdag
lesdag elke 14 dagen
Erkenning
Introductie op Crov®
Lesgeld
Lesgeld
€750,-

Introductie actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid

Zowel de overheid als werkgevers hebben een rol in de sociale zekerheid. Wet- en regelgeving spelen hierin een leidende rol. En die regels wijzigen regelmatig. Ben je HRM-, Case- of Klantmanager of medewerker Publieksbalie van een gemeente, dan is actuele kennis van de praktische wetten en regelgeving nodig. Capabel Hogeschool biedt een actuele introductie en update van relevante sociale zekerheidswetten en –regels. De opleiding is een complete juridische update van, of kennismaking met, Casemanagement, Jobcoaching en advisering SZ.

Voor wie

De opleiding is bedoeld als introductie of update voor Casemanagers, medewerkers HRM met een rol in Wet Verbetering Poortwachter, Klantmanagers of Publieksbalie-medewerkers bij gemeenten. Het niveau van de opleiding is HBO Propedeuse.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

2 maanden

Lestijden

Er is 1 bijeenkomst per 2 weken. De lestijden zijn

Totaal zijn er vier bijeenkomsten.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de Introductie Actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid HRM heb je een MBO4 of HAVO diploma nodig. En een relevante werkplek binnen HRM of Klantmanagement.

Covid-19 en vorm van onderwijs

Graag geven wij ons onderwijs door middel van bijeenkomsten in de vorm van werkcolleges en workshops. Door de maatregelen rondom Covid 19 is dat niet altijd mogelijk. Een deel van de colleges geven we dan ook in de vorm van webinars/ digitale colleges. 

Andere opleidingen

Wil je na de opleiding graag opgenomen worden in het RNVC register voor Casemanagers Regie Op Verzuim (CROV)? Volg dan het Post HBO opleiding Casemanager Regie op Verzuim (Crov®).

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 24 november 2021

Praktijkgestuurd HBO

Het onderwijsprogramma is praktijkgestuurd. Dit houdt in dat je gelijktijdig kennis en vaardigheden leert. Hierdoor kun je het geleerde al meteen toepassen tijdens je opleiding. Door praktijkopdrachten gebruik je behandelde kennis en krijg je inzicht in de toepassing.

Inhoud

De opleiding richt zich op het actuele wettelijke kader dat het werk in sociale zekerheid bepaalt. Er is een korte introductie op iedere wet en korte verdieping per wet in de actuele en essentiële onderdelen. Onderdelen komen samen in meerdere korte praktijkopdrachten en een eindproeve.

Kennis

  • Participatiewet
  • Wet Verbetering Poortwachter
  • Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen (WIA)
  • Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vaardigheden

  • Verloop van een verzuimcasus.
  • Verantwoording jobcoaching
  • Aanvraag Loonkostensubsidie
  • Arbeidstherapie

Proeve (praktijkopdracht)

Je sluit de opleiding af met een beoordeling van een praktijkopdracht.

Certificaat

Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het certificaat Introductie actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid.

Tijd om te studeren

De Introductie actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid is zo opgezet dat deze in een combinatie van werkcolleges en thuisstudie goed te halen is. Er is eens in de 14 dagen college. Als je vragen hebt dan is op werkdagen je persoonlijk begeleider op afgesproken tijden, of per e-mail, bereikbaar.

De kosten van de opleiding Introductie Actuele Wet- en Regelgeving Sociale Zekerheid HRM van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld
 € 750,- 
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
N.V.T.
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in