Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Preventie en gezondheidsbevordering

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 bijeenkomst per 14 dagen
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige
Kosten
Kosten
€ 3.604,- of in termijnen

Het beroep

Met een specialisatie in Preventie en gezondheidsbevording werk je als zorgmedewerker op HBO niveau bijvoorbeeld in een zorginstelling, de thuiszorg of in een wijkteam. Je bent in staat om te adviseren over preventief en gezondheidsbevorderend gedrag. Dit werk is op HBO propedeuse niveau. Je beheerst basisvaardigheden voor het beroep van verpleegkundige in de context van voornamelijk extramurale gezondheidszorg. En je handelen is vanuit kennis over preventie en eigen regie.

Voor wie

Als je werkt in de gezondheidszorg en je wilt verdiepen in de relatie tussen je werk en preventief of gezondheidsbevorderend gedrag. En je werkt op MBO+ niveau en wilt een stap verder op het gebied van de gezondheidszorg. Het korte HBO programma Preventie en Gezondheidsbevordering van Capabel is dan de juiste keuze. Slaag je dan krijg je EC studiepunten.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van het korte HBO programma Preventie en gezondheidsbevordering is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Werkervaring in de gezondheidszorg of welzijn is aan te bevelen. Je moet daarnaast kunnen aantonen te kunnen denken en werken op HBO niveau. Een intake en assessement maken deel uit van de toelatingsprocedure tenzij je een HBO diploma hebt. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Capabel Hogeschool biedt een aantal thematische korte HBO opleidingen die daarnaast ook deel uitmaken van de Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (croho 34560). Je kunt naast het korte HBO programma Preventie en gezondheidsbevordering ook kiezen voor

Slaag je voor een van deze opleidingen dan leidt dat tot EC studiepunten die tot vrijstelling leiden in de bacheloropleiding tot Verpleegkundige.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag
26 september 2018
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Lesdag
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren
24 mei 2019
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Lesdag

Erkende opleiding

Het korte HBO programma Preventie en Gezondheidsbevordering maakt deel uit van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (Croho 34560). Bij het succesvol afronden van de opleiding krijg je 20 EC studiepunten uit de hoofdfase van de Bacheloropleiding.

Inhoud

In het korte HBO programma Preventie en Gezondheidsbevordering verwerf je samenhangend kennis, vaardigheden en praktijkervaring gericht op toepassing in je werk. Onderdelen van de opleiding zijn:

  • Interventies
  • Preventieplan
  • Gespreksvaardigheden en metacommunicatie
  • Visies en wetgeving
  • ICT
  • Onderzoeksvaardigheden

De opleiding wordt afgesloten met een kennistoets en beoordeling van de praktijkopdracht.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming krijg je door het uitvoeren van een praktijk- en reflectieopdracht. Deze opdracht doe je tijdens het werk op een relevante stageplek. Dit kan je huidige werk zijn maar zou ook op een andere afdeling of zelfs bij een andere instelling of werkgever kunnen zijn. De opdracht vereist een tijdsbesteding van gemiddeld 0,5 dag per week gedurende 8 maanden.

Diploma Preventie en Gezondheidsbevordering

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Preventie en Gezondheidsbevordering.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 20 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (croho 34560) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

De kosten van de opleiding Kort HBO Preventie en gezondheidsbevordering van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 3.604,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 495,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €250,- tot €450,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

download brochure
schrijf je direct in