Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Bedrijfsgezondheidszorg

Niveau
HBO Bachelor
Duur
8 maanden
Lesweek
1 bijeenkomst per 14 dagen
Erkenning
Komt overeen met de inhoud van onderdelen van HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige
Lesgeld
Lesgeld
€ 3.604,- of in termijnen

Het beroep

Je werkt op HBO niveau als zorg- of verzuimmedewerker in de bedrijfsgezondheidszorg. Je geeft vanuit verpleegkundig perspectief vorm aan het verzuimbeleid van een werkgever. Met kennis van preventie en gezondheidsbevordering werk je op het raakvlak van zorg en arbeid. Relevante wet- en regelgeving (Arbeidsomstandigheden en de Wet Verbetering Poortwachter) spelen in je werk een rol. Je doet dit allemaal vanuit een professionele beroepshouding met veel aandacht voor de verantwoordelijkheden van de werknemer en werkgever.

Voor wie

Als je vanuit je werk of carriere interesse hebt in het raakvlak van gezondheid en arbeid en werkt in de gezondheidszorg of verzuimbeheersing. En je werkt op MBO+ niveau en wilt een stap verder op het gebied van de bedrijfsgezondheidszorg. Dan is het korte HBO programma Bedrijfsgezondheidszorg van Capabel de juiste keuze. Slaag je dan krijg je 20 EC studiepunten die recht geven op vrijstelling in de Bacheloropleiding Verpleegkunde.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van het korte HBO programma Bedrijfsgezondheidszorg is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma vereist. Werkervaring in de gezondheidszorg of verzuimbeheersing is aan te bevelen. Je moet daarnaast kunnen aantonen te kunnen denken en werken op HBO niveau. Een intake en assessement maken deel uit van de toelatingsprocedure tenzij je een HBO diploma hebt. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Capabel Hogeschool biedt een aantal thematische korte HBO opleidingen die daarnaast ook deel uitmaken van de Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (croho 34560). Je kunt naast het korte HBO programma Bedrijfsgezondheidszorg ook kiezen voor

Slaag je voor een van deze opleidingen dan leidt dat tot erkende EC studiepunten.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag

Erkende opleiding

Het korte HBO programma Bedrijfsgezondheidszorg maakt deel uit van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Verpleegkunde (Croho 34560). Bij het succesvol afronden van de opleiding krijg je 20 ECTS studiepunten uit de hoofdfase van de Bacheloropleiding tot Verpleegkundige.

Inhoud

In het korte HBO programma Bedrijfsgezondheidszorg verwerf je samenhangend kennis, vaardigheden en praktijkervaring gericht op toepassing in je werk. Onderdelen van de opleiding zijn:

  • Belasting en belastbaarheid
  • Verzuimcultuur en leefstijl
  • Multidisciplinair communiceren

De opleiding wordt afgesloten met een kennistoets en beoordeling van de praktijkopdracht.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

De beroepspraktijkvorming krijg je door het uitvoeren van een praktijk- en reflectieopdracht. Deze opdracht doe je tijdens het werk op een relevante stageplek. Dit kan je huidige werk zijn maar zou ook op een andere afdeling of zelfs bij een andere instelling of werkgever kunnen zijn. De opdracht vereist een tijdsbesteding van gemiddeld 0,5 dag per week gedurende 8 maanden.

Diploma Bedrijfsgezondheidszorg

Bij het succesvol afronden van de opleiding ontvang je een diploma Bedrijfsgezondheidszorg.

Hiernaast wordt op het diploma een aantekening gemaakt van de behaalde 20 ECTS studiepunten. Het diploma kan tot vrijstelling voor onderdelen in de hoofdfase van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (croho 34560) leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

De kosten van de opleiding Kort HBO Bedrijfsgezondheidszorg van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 3.604,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 495,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
N.V.T.

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in