Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Verkort HBO Bachelor Verpleegkundige deeltijd (2 jaar)

Niveau
HBO Bachelor
Duur
26 maanden
Lesweek
1 bijeenkomst per week
Erkenning
NVAO en ministerie OCW
Lesgeld
Lesgeld
Voorschakel 2 x €242, hierna per maand 24 x €450,-

Het beroep

Als hbo Verpleegkundige werk je in de gezondheidszorg. Je bewaakt steeds de kwaliteit van medische handelingen die je deels ook zelf uitvoert. Je werkt als Verpleegkundige vooral samen met anderen . Je kent het verpleegvak zelf vanuit preventie en eigen regie van cliënten. Als HBO-V’er kun je goed overleggen, klinisch redeneren, organiseren en rapporteren. Je werkt aan de hand van Evidence Based Practice en bent in staat om zelf praktijkonderzoek te initiëren en uit te voeren. Afhankelijk van keuzes binnen je loopbaan kun je bijvoorbeeld gaan werken bij;

Voor wie

Deze verkorte opleiding Verpleegkundige is bedoeld voor medewerkers of zzp’ers in de gezondheidszorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening die een vervolgopleiding Verpleegkundige willen volgen. Vanuit een gedegen werkervaring als MBO-verpleegkundige of inservice-verpleegkundige ken je het verpleegvak door en door. Ben jij dat en werk je bijvoorbeeld in een zorginstelling, wijkteam of in de thuiszorg? Dan kun je in 26 maanden je hbo  bachelor Verpleegkundige diploma halen.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. En kunt de lesstof direct toepassen in de praktijk. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht waarin de geleerde theorie meteen kan worden toegepast. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel Hogeschool. Lees hier meer.

Studieduur

26 maanden.

Schakelprogramma

Het eerste deel van de verkorte opleiding is het schakelprogramma Verkort Verpleegkunde. Het schakelprogramma duurt 2 maanden en hierin besteed je aandacht aan (weer) leren studeren en het voor de studie vereiste HBO denk- en werkniveau. Een bachelor HBO-V wordt ook wel eens Verpleegkundige niveau 6 genoemd.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de verkorte opleiding Verpleegkundige is een diploma mbo 4 Verpleegkunde of inservice-diploma met actuele BIG registratie vereist. Voor het volgen van de opleiding is een relevante werkplek van 1,5 dag per week nodig. Het succesvol volgen van het schakelprogramma Verkort Verpleegkunde maakt deel uit van de procedure.

Het aanvragen van vrijstellingen binnen het verkorte traject wordt meestal niet gehonoreerd. Overleg met een opleidingsadviseur van Capabel Hogeschool over jouw situatie.

Andere opleidingen

Heb je geen diploma mbo 4 Verpleegkunde of inservice-diploma? Kijk dan bij Hbo Bachelor Verpleegkundige deeltijd.

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag
21 april 2020
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Lesdag
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren
23 april 2020
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Lesdag
Vrijdag
Flexibel studeren
20 april 2020
Lesrooster
Maandag
Lesdag
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren

Erkende opleiding

De hbo bacheloropleiding tot Verpleegkundige is een door het ministerie van OCW erkende opleiding. De opleiding is opgenomen in Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) onder nummer 34560. Je kunt na deze door de NVAO geaccrediteerde HBO-V opleiding onder andere werken in Algemene gezondheidszorg (AGZ), Maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ) en Geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Inhoud

De inhoud van de verkorte hbo-V is afhankelijk van jouw werkervaring en vooropleiding.

De eerste 2 maanden betreffen het schakelprogramma Verkort Verpleegkunde. Dit onderdeel maakt geen deel uit van de bacheloropleiding. Je maakt kennis met de project-thema’s van de opleiding. Hierbij is extra aandacht het vereiste hbo denk- en werkniveau. Als je dit succesvol doorloopt, kun je door met de hoofdfase van de Bacheloropleiding tot Verpleegkundige.

 Dit vervolg van de opleiding is ingedeeld in 8 blokken van elk 10 EC. Elk blok behandeld een thema binnen het beroep van Verpleegkundige:

 • Blok 1: Zorgverlener I
 • Blok 2: Communicator /Samenwerker
 • Blok 3: EBP Professional I
 • Blok 4: Gezondheidsbevorderaar
 • Blok 5: Organisator
 • Blok 6: Kwaliteitsbevorderaar
 • Blok 7: Zorgverlener II
 • Blok 8: EBP professional II
  • Stage en afstuderen:
   Uitvoeren van hoogcomplexe zorg op relevante werkplek of externe stage (10 weken): 20 EC
  • Praktijkgericht verpleegkundig onderzoek: 20 EC

De precieze indeling is afhankelijk van je persoonlijke situatie en kan afwijken van bovenstaande.

Getuigschrift Bachelor Verpleegkundige (BSc)

Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het getuigschrift hbo bachelor Verpleegkundige met graadtoevoeging Bachelor of Science (de titel BSc achter de naam).

 

De kosten van de opleiding Verkort HBO Bachelor Verpleegkundige deeltijd (2 jaar) van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
€ 4.914,-  € 4.177,-  15% korting
Lesgeld in termijnen
26 termijnen van € 450,- € 382,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. € 450,- per trimester
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in