Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

HBO Bachelor Verpleegkundige deeltijd

Niveau
HBO Bachelor
Duur
48 maanden
Lesweek
1 a 2 bijeenkomst per week
Erkenning
NVAO en ministerie OCW
Lesgeld
Lesgeld
Per maand €450 of per jaar met korting

Het beroep

Als HBO Verpleegkundige werk je in de zorg. Afhankelijk van keuzes binnen je loopbaan werk je bij een zorginstelling, thuiszorg, wijkteam, GGZ instelling, HRM-arbodienst of  huisartsenpraktijk. Je bewaakt steeds de kwaliteit van medische handelingen die je deels ook zelf uitvoert. Je werk is op HBO niveau samen met andere zorgverleners. Je kent het verpleegvak zelf, maar ook nadrukkelijk vanuit preventie en eigen regie van patiënten. Als allround HBO-V'er kun je goed overleggen, organiseren en rapporteren. Je bent in staat om praktijkonderzoek te begrijpen en zelf uit te voeren.

Voor wie

De Bacheloropleiding tot Verpleegkundige deeltijd is bedoeld voor medewerkers of ZZP-ers in de gezondheidszorg, welzijn of maatschappelijke dienstverlening. Ben jij dat en werk je bijvoorbeeld in een zorginstelling, wijkteam of in de thuiszorg? En wil je vanuit een werkende situatie HBO Verpleegkundige worden? Dan ben je bij Capabel aan het goede adres. Je kiest tijdens de opleiding een specialisatie en zo richting voor je toekomst.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Vouchers

Voor studenten die voor 1 september 2019 starten met de opleiding zijn vouchers van toepassing die de kosten significant lager maken. Kijk hiervoor op HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige Vouchers.

Studieduur

28 - 48 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige deeltijd is een HAVO/VWO/MBO 4-diploma en een relevante werkplek van 1,5 dag per week vereist. Mocht je niet aan de diploma-eis voldoen en  ben je 21 jaar of ouder? Dan komt je in aanmerking voor de 21+-regeling.

Heb je een MBO 4 Verpleegkunde of Inservice diploma en relevante werkervaring dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Heb je al een Verpleegkunde diploma (MBO 4 of Inservice), dan kun je mogelijk de verkorte HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige deeltijd volgen.

Wil je de opleiding in de voltijd variant volgen? Kijk dan bij HBO Bachelor Verpleegkundige voltijd.

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag
18 december 2019
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Lesdag
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren
19 december 2019
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Lesdag
Vrijdag
Flexibel studeren
16 december 2019
Lesrooster
Maandag
Lesdag
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren

Erkende opleiding

De HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige is een door het ministerie van OCW erkende opleiding. De opleiding is opgenomen in Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) onder nummer 34560. Je kunt na deze door de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige werken in Algemene gezondheidszorg (AGZ), Maatschappelijke gezondheidszorg (MGZ) en Geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Als je stage en afstudeeronderzoek zich richt op Praktijkverpleegkunde dan krijg je daarvoor de aantekening Praktijkverpleegkundige op je getuigschrift.

Inhoud

De inhoud van de HBO Bacheloropleiding tot Verpleegkundige is opgedeeld in 10 Leerprojecten en afstuderen. In ieder Leerprojecten van een trimester verwerf je steeds kennis, vaardigheden en competenties over een wezenlijk onderdeel van of mogelijke functie in het werk als HBO Verpleegkundige. De thema's van de Leerprojecten sluiten zoveel mogelijk bij het feitelijke werk en bevatten altijd zowel praktijkopdrachten als kennisverwerving. De thema's en indeling van Leerprojecten is als volgt:

Propedeuse

 • Algemene gezondheidszorg
  20 EC
 • Maatschappelijke Gezondheidszorg
  20 EC
 • AGZ of MGZ Stage
  20 EC

Hoofdfase

 • GGZ en gehandicaptenszorg
  20 EC
 • Gezondheidsbevordering
  20 EC
 • Samenwerken in de zorgketen
  20 EC
 • Specialisatie stage
  20 EC
 • Praktijkverpleegkundige (specialisatie)
  20 EC
 • Bedrijfsgezondheidszorg (specialisatie)
  20 EC
 • Kwaliteitszorg
  20 EC
 • Ondernemen en duurzaamheid
  20 EC

Afstudeerfase

 • Stage en afstuderen
  20 EC

 

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Tijdens de opleiding besteed je in iedere fase eenmaal aandacht aan de beroepspraktijkvorming. Dit kan natuurlijk op je huidige werkplek zijn als die voldoende relevant is. Anders zul je zo'n plek moeten vinden. De BPV is als volgt:

Propedeuse

4 Maanden beroepspraktijk AGZ of MGZ met een tijdsbesteding van gemiddeld 20 uur per week

Hoofdfase

4 Maanden beroepspraktijk complexe zorg met een tijdsbesteding van gemiddeld 20 uur per week

Afstudeerfase

Het afstuderen duurt 8 maanden waarin je tijdens werk ook aan je opdracht werkt

Getuigschrift Bachelor Verpleegkundige (BSc)

Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je het getuigschrift HBO Bachelor Verpleegkundige met graadtoevoeging Bachelor of Science (de titel BSc achter de naam). Als je je specialiseert in Praktijkverpleegkunde ontvang je naast het getuigschrift HBO Bachelor Verpleegkundige ook een door het Kwaliteitsregister V&V erkend certificaat Praktijkverpleegkundige. Hiermee kun je worden opgenomen in dat register van Zorgprofessionals.

Vouchers

Als je niet eerder aan een bekostigde hogeschool een bachelor of master in gezondheidszorg behaalde dan heb je recht op een voucher. Deze vouchers zijn al verwerkt in de door Capabel vermelde studiekosten. Dit recht geldt zolang je voldoende voortgang in je studie hebt. Alle voorwaarden zijn vermeld in de “Aanvulling op de Algemene Voorwaarden van Capabel Hogeschool voor studenten met recht op Vouchers”.

 

De kosten van de opleiding HBO Bachelor Verpleegkundige deeltijd van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 4.914,- 
Lesgeld in termijnen
12 termijnen van  € 450,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €450,- per leerproject
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in