Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

HBO Propedeuse Verpleegkundige deeltijd (1 jaar)

Niveau
HBO Propedeuse
Duur
12 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag
overdag of 's avonds
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
NVAO en ministerie OCW
Lesgeld
Lesgeld
€293 (20 mnd) of €5.339 (jaar)

Het beroep

Als hbo Verpleegkundige werk je in de gezondheidszorg. Je bewaakt steeds de kwaliteit van medische handelingen die je deels ook zelf uitvoert. Je werkt als Verpleegkundige vooral samen met anderen. Je kent het verpleegvak zelf, maar ook nadrukkelijk vanuit preventie en eigen regie van cliënten. Als HBO-V’er kun je goed overleggen, klinisch redeneren, organiseren en rapporteren. Je werkt aan de hand van Evidence Based Practice en bent in staat om zelf praktijkonderzoek te initiëren en uit te voeren. Afhankelijk van keuzes binnen je loopbaan kun je bijvoorbeeld gaan werken bij;

De propedeuse Verpleegkunde betreft het eerste jaar van de vierjarige Bacheloropleiding tot Verpleegkundige (croho 34560) en is een kennismaking met het onderwijs en verpleegvak op hbo-niveau.

Voor wie

Heb je tenminste een mbo 4- of havo-diploma en wil je de gezondheidszorg in en snel kunnen doorstuderen? Dan is een hbo-V propedeuse volgen de beste keuze. De opleiding kent een stageperiode en je kunt de opleiding volgen in deeltijd of voltijd variant. Een hbo-V wordt ook wel eens Verpleegkundige niveau 6 genoemd. Heb je al een mbo 4-diploma Verpleegkunde? Kijk dan bij verkorte HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige deeltijd.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig zijn voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. En de samenhang tussen praktijk en theorie. Elk trimester van de HBO V propedeuse krijg je weer een nieuwe opdracht waarin de geleerde theorie meteen kan worden toegepast. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel Hogeschool. Lees hier meer.

Studieduur

De studieduur is 12 maanden.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de Verpleegkunde propedeuse in deeltijd is een havo/vwo/mbo 4-diploma vereist. Mocht je hier niet aan voldoen, maar ben je 21 jaar of ouder, dan kom je in aanmerking voor de 21+regeling. Heb je eerder (onderdelen van) een hbo studie gevolgd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor vrijstellingen. Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Studievertraging MBO

Heb je door de Covid-19 maatregelen vertraging opgelopen maar verwacht je wel voor 1 januari 2021 je MBO-4 diploma? Dan kun je bij ons gewoon starten met je HBO opleiding. Je moet dan wel alsnog in de loop van je studie je MBO 4 diploma halen om in aanmerking voor je propedeuse diploma te komen.

Covid-19

Tot 1 juni 2020 kun je aan alle werkcolleges deelnemen via webinars. Ook je begeleiding en toetsing wordt zo gedaan. Vanaf augustus zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan de opleiding:

Korting

Heb je in 2020 je baan verloren of dreigt dat: dan krijg je 10% korting op het lesgeld. Hbo Verpleegkundige (de volledige opleiding) kan, afhankelijk van de specialisatie in je studie, leiden tot een kansrijk beroep. Kijk op www.omscholing.nl.

Andere opleidingen

De Verpleegkunde propedeuse is zowel in deeltijd als in voltijd te volgen.

Heb je al een Verpleegkunde-diploma (mbo 4 of inservice), dan kun je mogelijk de verkorte HBO Bacheloropleiding Verpleegkundige deeltijd volgen.

Mocht je na de propedeuse de smaak te pakken hebben dan kun je de hbo-verpleegkundige vervolgen en zo je bachelor diploma halen.

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
do 17 december 2020
do 17 december 2020
do 15 april 2021
do 15 april 2021
wo 16 december 2020
wo 16 december 2020
wo 14 april 2021
wo 14 april 2021
di 15 december 2020
di 15 december 2020
di 13 april 2021
di 13 april 2021

Erkende opleiding

De propedeuse Verpleegkunde is het eerste jaar van de door het ministerie van OCW erkende Bacheloropleiding tot Verpleegkundige. Deze opleiding is opgenomen in het Centraal Register Opleidingen Hoger Onderwijs (CROHO) onder nummer 34560. Je kunt na het behalen van deze opleiding starten in de hoofdfase van deze bacheloropleiding of doorstuderen aan de universiteit.

Inhoud

De inhoud van de HBO V propedeuse is opgedeeld in 3 Leerprojecten. In ieder Leerproject van een trimester verwerf je steeds kennis, vaardigheden en competenties over een wezenlijk onderdeel van het verpleegkunde-vak. De thema's van de Leerprojecten sluiten zoveel mogelijk aan bij het feitelijke werk en bevatten altijd zowel praktijkopdrachten als kennisverwerving. De thema's en indeling van Leerprojecten is als volgt:

Propedeuse

  • Algemene gezondheidszorg (AGZ)
    20 EC
  • Maatschappelijke Gezondheidszorg (MGZ)
    20 EC
  • AGZ of MGZ Stage
    20 EC

Diploma

Bij succesvolle afronding van de propedeuse-opleiding ontvang je het propedeuse-diploma HBO Bachelor tot Verpleegkundige met 60 ECTS studiepunten. Deze studiepunten worden geregistreerd bij DUO (2Bron).

De kosten van de opleiding HBO Propedeuse Verpleegkundige deeltijd (1 jaar) van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 5.339,- 
Lesgeld in termijnen
20 termijnen van  € 293,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €350,- per trimster
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in