Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Training Farmacotherapie

Niveau
HBO Bachelor
Duur
6 maanden
Lesweek
2 a 3 wekelijks een bijeenkomst of webinar
Erkenning
SANA met nummer 381130, 252 studieuren
Lesgeld
Lesgeld
€1.638,-

Het werkgebied

De behandeling van aandoeningen met medicijnen heet farmacotherapie. Als kenner van dit vakgebied heb je inzicht in de werking en rol van medicijnen in het kader van een behandeling. De hiervoor vereiste kennis op HBO niveau maakt deel uit van de HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent. 

Voor wie

Als je apothekersassistent(e) bent en meer wil weten over de rol van medicijnen in de behandeling van aandoeningen dan is de training Farmacotherapie juiste keuze. Heb je hiervan al een deel met succes gevolgd? Dan krijg je daarvoor vrijstelling.

Waarom bij Capabel Hogeschool

Studieduur

6 maanden.

Lesdag

Bij de startdata is de lesdag van de twee fysieke bijeenkomsten vermeld. De live webinars kunnen op een andere vaste dag plaatsvinden afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de training Farmacotherapie MBO 4-diploma Apothekersassistent en een relevante werkplek vereist. Het is mogelijk om op basis van een eerder bij Saxion Next behaalde diploma Farmacotherapie I vrijstelling voor dit onderdeel te krijgen.

Andere opleidingen

Heb je nog geen MBO 4 Apothekersassistent diploma? Kijk hiervoor bij de 1 jarige opleiding Apothekersassistent van Capabel Onderwijs Groep.

Heb je interesse in interacties en bijwerkingen van medicijnen? Kijk dan bij de HBO training Farmacokinetiek en Dynamiek.

Heb je interesse de relatie tussen medicijnen en de nierfunctie? Kijk dan bij de HBO training Nierfunctie en Labwaarden.

Heb je interesse in farmaceutische consultvoering? Kijk dan bij de HBO training Farmaceutische Voorlichting en Informatie.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
wo 27 oktober 2021

Erkende opleiding

De inhoud van de training Farmacotherapie komt overeen met onderdelen van de NVAO geaccrediteerde HBO Bacheloropleiding Farmaceutisch Consulent. Voor de opleiding is daarnaast het keurmerk door de Stichting Accreditatie Nascholing Apotheekmedewerkers (SANA) toegekend onder nummer 381130.

Inhoud

Als je de training Farmacotherapie volgt doe je kennis en vaardigheden op over de volgende onderwerpen

  • Kennis
  • Vaardigheden

  • Toepassingsgebieden farmacotherapie

Er zijn totaal 15 bijeenkomsten deels klassikaal en deels via webinars.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

Stage maakt geen deel uit van de opleiding.

Certificaat Farmacotherapie

Bij succesvolle afronding van de studie ontvang je een certificaat Farmacotherapie met 9 ECTS studiepunten (Hbo studiepunten). De training is erkend door SANA onder ID nummer 381130en levert 218,5 PE punten op.

De kosten van de opleiding Training Farmacotherapie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
€ 2.184,-  € 1.638,-  25% korting
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van € 300,- € 225,-
Examens
Lesmateriaal
€ 125
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in