Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Post HBO Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie

Niveau
HBO Master
Duur
8 maanden
Lesweek
1 - 2 bijeenkomsten per maand
Erkenning
Ontwikkeld i.s.m. UvM en UWV
Lesgeld
Lesgeld
€ 4.368,- of in termijnen

Het beroep

Je bent de specialist op het gebied van Inclusieve Arbeidsorganisaties. Participatie is het sleutelwoord van het beroep. Je gaat na wat iemand met zijn mogelijkheden nog wel kan doen, het liefst in duurzaam werk. Je werkzaamheden als Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie kunnen betrekking hebben op de inpassing van werknemers met een handicap in de bedrijfsprocessen. Je kunt een gedegen analyse maken van werkprocessen en arbeidsmogelijkheden. En je bent in staat hierover te adviseren aan de werkgever.

Voor wie

Als je werkt bij een gemeente, UWV, WSP of als adviseur op het gebied re-integratie in het kader van de Particpatiewet of Wajong. En het is je passie om werkgevers te adviseren over functiecreatie voor mensen met een arbeidsbeperking, dan heeft de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie absoluut een toegevoegde waarde voor jou. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit van Maastricht en UWV.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de post HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie is ten minste een HBO-diploma vereist indien je ECTS studiepunten wilt verwerven. Er is een een HBO-diploma gewenst indien je alleen het CIAO erkende diploma Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie wilt behalen.

Ben je geslaagd voor de training Inclusieve Arbeidsanalyse dan leidt dit tot vrijstellingen binnen de post HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsanalyse.

Als je de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie hebt afgerond moet je, alleen als je een certificaat met 20 ECTS studiepunten wilt, ten minste een HBO diploma hebben, nog een aanvullend college volgen en opdracht uitvoeren. ECTS studiepunten kunnen mogelijk leiden tot vrijstelling binnen de Masteropleiding SZ. De examencommissie toets dit op basis van het actuele curriculum.

Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Andere opleidingen

Wil je eerst het werkgebied van de Inclusieve Arbeidsorganisatie verkennen? Dan is het aan te bevelen eerst de training Inclusieve Arbeidsanalyse te volgen.

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Lesdag
Locatie en startdatum
Lesdag
Locatie,
Start-
datum
Lesdag
21 januari 2020
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Lesdag
Woensdag
Flexibel studeren
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren
18 maart 2020
Lesrooster
Maandag
Flexibel studeren
Dinsdag
Flexibel studeren
Woensdag
Lesdag
Donderdag
Flexibel studeren
Vrijdag
Flexibel studeren

Erkende opleiding

De inhoud van de post HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeid  komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Masteropleiding SZ (Croho 70135). De Post HBO opleiding Inclusieve Arbeidsorganisatie van Capabel is ontwikkeld samen met de Universiteit van Maastricht en UWV. 

Inhoud

De inhoud van de Post HBO opleiding Adviseur Inclusieve arbeidsorganisatie is opgenomen in twee leerprojecten en praktijkopdracht. In de opleiding verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Inclusieve arbeid
  • Wettelijk kader
  • Sociale kaart
  • Inclusieve arbeidsanalyse
  • Herontwerp van werkprocessen
  • HRM in relatie tot inclusieve arbeidsorganisatie
  • Maken en presenteren businesscase
  • Adviesvaardigheden
  • Integriteit

De opleiding wordt afgerond met de beoordeling van de uitgevoerde praktijkopdracht.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

In de Post HBO opleiding Adviseur Inclusieve arbeidsorganisatie doe je de beroepspraktijkvorming op door middel van een praktijkopdracht.

Diploma Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie

Bij succesvolle afronding van de opleiding ontvang je het diploma Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie met 20 EC studiepunten van de HBO Masteropleiding SZ.

Tijd om te studeren

De gemiddelde tijdsbesteding exclusief de praktijkopdracht bedraagt 2 dagen per week. Je volgt 2 trimesters van 11 weken met gemiddeld 1 lesdag per 2 weken. De uitvoering van praktijk- en reflectieopdracht kun je zelf plannen. Loopt je studie uit, dan kun je binnen de Algemene Voorwaarden kosteloos verlengen.

De kosten van de opleiding Post HBO Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
 € 4.368,- 
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van  € 600,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €250,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in