Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Kort HBO Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie

Niveau
HBO Master
Duur
8 maanden
Lesweek
Een vaste weekdag per 3 weken
middag/avond of 's avonds
Covid-proof op school (max 5-8)
of (keuze) klassikaal vanuit huis
Erkenning
Ontwikkeld i.s.m. UvM en UWV
Lesgeld
Lesgeld
€ 3.276,- of in termijnen

Het beroep

Je bent de specialist op het gebied van Inclusieve Arbeidsorganisaties. Participatie is het sleutelwoord van het beroep. Je gaat na wat iemand met zijn mogelijkheden nog wel kan doen, het liefst in duurzaam werk. Je werkzaamheden als Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie kunnen betrekking hebben op de inpassing van werknemers met een handicap in de bedrijfsprocessen. Je kunt een gedegen analyse maken van werkprocessen en arbeidsmogelijkheden. En je bent in staat hierover te adviseren aan de werkgever.

Voor wie

Als je werkt bij een gemeente, UWV, WSP of als adviseur op het gebied re-integratie in het kader van de Particpatiewet of Wajong. En het is je passie om werkgevers te adviseren over functiecreatie voor mensen met een arbeidsbeperking, dan heeft de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie absoluut een toegevoegde waarde voor jou. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met Universiteit van Maastricht en UWV.

Waarom bij Capabel

Studeren vanuit een praktijkopdracht heeft veel meerwaarde. Omdat je alleen de vakken en begeleiding krijgt die nodig is voor de opdracht, zie je direct de samenhang tussen de verschillende vakken. Elk trimester krijg je weer een nieuwe opdracht. Net als in de praktijk. Dat is het voordeel van praktijkgestuurd HBO van Capabel. Lees hier meer.

Studieduur

8 maanden

Toelating en vrijstelling

Voor het volgen van de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie is een certificaat voor de training Inclusieve Arbeidsanalyse vereist. De post HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie bestaat uit genoemde training en deze korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie.  Onze opleidingsadviseurs kunnen je hier meer informatie over geven.

Covid-19

Tot 1 juni 2020 kun je aan alle werkcolleges deelnemen via webinars. Ook je begeleiding en toetsing wordt zo gedaan. Vanaf augustus zijn er twee mogelijkheden om deel te nemen aan de opleiding:

Andere opleidingen

Wil je eerst het werkgebied van de Inclusieve Arbeidsorganisatie verkennen? Dan is het aan te bevelen eerst de training Inclusieve Arbeidsanalyse te volgen. Het behalen van deze training is voorwaardelijk voor het volgen van de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie.

 

 

Beroepsdiploma of getuigschrift
Meerdere startmomenten
Al 20 jaar Hogeschool
Specialist in zorg, welzijn en sociaal
Heldere prijzen
OCW erkende HBO opleidingen
Locatie
Startdatum opleiding
Variant
Locatie en startdatum
Variant
Locatie,
Start-
datum
Variant
di 13 oktober 2020
do 14 januari 2021
do 10 december 2020

Erkende opleiding

De inhoud van de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve Arbeid komt overeen met de inhoud van onderdelen van de door de NVAO geaccrediteerde HBO Masteropleiding SZ (Croho 70135). De korte HBO opleiding vormt samen met de training Inclusieve Arbeidsanalyse de Post HBO opleiding Inclusieve Arbeidsorganisatie. Deze opleiding  van Capabel is de eerste opleiding die door het Centrum Inclusieve Arbeids Organisatie (CIAO) van de Universiteit van Maastricht en UWV is erkend.

Inhoud

De inhoud van de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve arbeidsorganisatie is opgenomen in een leerproject. In de opleiding verwerf je kennis en vaardigheden over de volgende onderwerpen:

  • Inclusieve arbeid
  • Wettelijk kader
  • Sociale kaart
  • Herontwerp van werkprocessen
  • Baancreatie
  • HRM in relatie tot inclusieve arbeidsorganisatie
  • Maken en presenteren businesscase
  • Adviesvaardigheden
  • Integriteit

De opleiding wordt afgerond met de beoordeling van de uitgevoerde praktijkopdracht.

Stage / Beroepspraktijkvorming (BPV)

In de korte HBO opleiding Adviseur Inclusieve arbeidsorganisatie doe je de beroepspraktijkvorming op door middel van een praktijkopdracht.

Certificaat Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie

Bij succesvolle afronding ontvang je het door het Centrum Inclusieve Arbeidsorganisatie erkend certificaat Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie. Dit diploma geeft recht op vrijstelling in vrijwel de gehele post HBO opleiding Adviseur Inclusieve arbeidsorganisatie. Voor het verwerven van de 20 ECTS studiepunten heb je een HBO vooropleiding nodig en moet je succesvol een aanvullende opdracht uitvoeren en 2 dagdelen les volgen (totaal ca. 100 studie-uren). De ECTS studiepunten kunnen tot vrijstelling voor onderdelen in de HBO Masteropleiding SZ leiden. De examencommissie toetst dit op basis van het actuele curriculum.

Tijd om te studeren

De gemiddelde tijdsbesteding inclusief de praktijkopdracht bedraagt 2 dagen per week. Je volgt 2 trimesters van 11 weken met totaal 9 bijeenkomsten. Loopt je studie uit, dan kun je binnen de Algemene Voorwaarden kosteloos verlengen.

De kosten van de opleiding Kort HBO Adviseur Inclusieve Arbeidsorganisatie van Capabel Hogeschool zijn als volgt:

Lesgeld ineens
€ 4.368,-  € 3.276,-  25% korting
Lesgeld in termijnen
8 termijnen van € 600,- € 450,-
Examens
Inclusief
Lesmateriaal
Boeken ca. €250,-.
Inschrijfgeld
€75,-

Betaling van het lesgeld in termijnen verloopt uitsluitend via automatische incasso. Bij een studieduur van meer dan 12 maanden zijn de vermelde prijzen en termijnen per jaar. De algemene voorwaarden van Capabel Hogeschool zijn van toepassing.

Betaal je zelf de opleiding? Er zijn diverse (fiscale) regelingen waarmee je jouw studiekosten kunt verlagen. Kijk voor meer informatie bij Opleiding en Investering.

download brochure
schrijf je direct in