Capabel Hogeschool Logo
Eerste in zorg, welzijn en sociale zekerheid
Praktijkgestuurd
Erkend HBO
Direct toepasbaar

Ruim 130 professionals bij Stecr-seminar Leefstijl

25

jun

25

jun

Succesvol en zeer actueel Stecr -seminar

Er waren afgelopen donderdag 22 juni meer dan 130 deelnemers bij het STECR-seminar waarin de nieuwe STECR Werkwijzer "Inzetbaarheid en gezondheidsbevorderende leefstijl" werd gepresenteerd. Het seminar werd ingeleid met presentaties over het ontwikkelproces, (juridische) achtergronden, het STECR Vlinderstrikmodel, alsmede het ‘goede gesprek’. Ook werden twee leden van de kenniskring geïnterviewd over de bijbehorende checklist, waarna discussie plaatsvond over onder andere het ‘goede gesprek (over gezondheid) in relatie tot privacy.

Thom Wildeboer (directeur STECR en lector van Capabel Hogeschool) ziet met veel voldoening terug op de bijeenkomst. "Het was eensluidend zeer actueel en waardevol". Verschillende deelnemers lieten blijken dat STECR met deze werkwijzer een goede stap richting preventief handelen heeft gezet. Zo meldden enkele bedrijfsartsen de STECR Werkwijzer als zeer welkom te zien vanwege de concrete handvatten die het hen geeft voor werkgevers en werknemers. Een bedrijfsarts: ‘de werkwijzer helpt te ‘medicaliseren’.

Een arbeidsrechtjurist brengt in dat het bespreekbaar maken van het thema ‘inzetbaarheid en leefstijl’ met behulp van ‘het goede gesprek’ voor veel MBK-werkgevers interessant zal zijn, omdat zij nu snel in de kramp schieten door ingewikkelde arbeidsrechtelijke regels waardoor de communicatie met hun werknemers onder spanning komt te staan. Met de werkwijzer in de hand kan dat worden voorkomen.

Ook waren de bij de ontwikkeling van de werkwijzer betrokken studenten en docenten van verschillende studierichtingen van Capabel Hogeschool alsmede experts uit het werkveld aanwezig.

Thom Wildeboer concludeert: ‘Het was zeer waardevol met verschillende experts (onder andere psychologen, arbeidsdeskundigen, (bedrijfs)artsen, verpleegkundigen, bedrijfskundigen, juristen en hrm'ers) te werken aan een gemeenschappelijk thema rond gezondheid en leefstijl in relatie tot inzetbaarheid. Dat heeft meerwaarde voor het werkveld en voor studenten. Het thema komt nadrukkelijk aan de orde in bacheloropleidingen Verpleegkundige, Toegepaste Psychologie en SZ Professional of hiervan afgeleide korte HBO programma's.

Gratis studieadvies

studie advies

Heb je vragen over een opleiding bij Capabel Hogeschool?
Onze deskundige opleidingsadviseurs helpen je graag verder. Zij
zijn bereikbaar via chat of telefonisch van ma t/m vr van 8:30 tot 17:00