Extra subsidie naar aanleiding van Corona

feb

feb

Extra subsidie naar aanleiding van Corona

Corona heeft mogelijk bij een aantal studenten geleid tot studievertraging. De overheid komt hierin hogescholen tegemoet. Dit geldt ook voor studenten van Capabel Hogeschool. De tegemoetkoming is als volgt:

1. Iedere voltijdstudent met aanvullende beurs krijgt €1200,-;
  2. Iedere voltijdstudent met recht op studiefinanciering en krijgt een jaar extra de ov kaart;
  3. De subsidie praktijkleren gerelateerd aan een OCW erkende deeltijdstudie wordt voor werkgevers vast €2700,-;

De maatregelen zijn opgenomen in een brief aan de Tweede Kamer.

Capabel Hogeschool biedt altijd al een kosteloze uitloop om eventuele vertragingen op te vangen. Voor een vierjarige opleiding betreft die kosteloze periode twee jaren. En voor een opleiding van een jaar geldt acht maanden kosteloze uitloop. Tijdens Corona gaan we daar praktisch mee om. Als je bijvoorbeeld door de Corona crisis geen stageplek hebt kunnen vinden en hierdoor niet verder kon kunnen wij die kosteloze periode naar voren halen en eventueel verlengen.

Gepubliceerd door Lineke Koldenhof
In de categorie Overig