Diploma uitreiking Farmaceutisch Consulent

sep

sep

Afgelopen woensdag ontvingen de afgestudeerde Farmaceutisch Consulenten hun bachelor diploma bij Capabel Hogeschool. Er zijn inmiddels meer dan 150 afgestudeerde HBO Farmaceutisch Consulenten. De hbo geschoolde medewerker wordt steeds onmisbaarder in de apotheek.

Veel familie en vrienden waren aanwezig om de uitreiking te vieren. Ook medestudenten die zelf nog de laatste loodjes moeten afleggen waren erbij voor hun (oud-)studiegenoten. Denise Hoffs: “We zijn een hele hechte groep, zoals je kunt zien zijn we er ook echt voor elkaar. Ik wilde de uitreiking niet missen, ook al ben ik zelf nog niet helemaal klaar. Ik vind dat deze groep prachtige resultaten heeft opgeleverd!”.

Natascha Ayachi, opleidingscoördinator Farmaceutisch Consulent, gaf een leuke introductie. Daarna nam Marieke de Jong, als studieloopbaancoach, het van haar over. Eén voor één kwamen de studenten naar voren voor een persoonlijk verhaal om vervolgens hun diploma te ondertekenen.

Natascha Ayachi: “Dit was weer een hele leuke, betrokken groep, ze zijn echt maatjes van elkaar. Ze hebben in de afgelopen drie jaar veel geleerd, niet alleen van de opleiding maar ook van elkaar. Ze werken allemaal in verschillende type apotheken door het hele land, waardoor ze ook veel van hun werkervaringen en ideeën met elkaar kunnen delen.”

Diverse en uitdagende opleiding

De groep studenten komt uit heel Nederland, van Maastricht tot Hoek van Holland. De opleiding Farmaceutisch Consulent bij Capabel Hogeschool is de enige in heel Nederland. Daarom is er ook zo’n grote diversiteit. Reizen is goed te doen, met gemiddeld anderhalf keer in de maand klassikaal les. De andere lessen volgen zij gewoon vanuit huis, via een digitale classroom.

De opleiding is wel hard werken, het is tenslotte een volwaardige HBO opleiding in drie jaar, naast het werk in de apotheek. Dit kwam ook naar voren bij afgestudeerden. “Bloed zweet en tranen, maar het was het wel waard!” zei Manon Hogervorst lachend. La Toya was het hier mee eens: “De aanhouder wint!”.

Capabel Hogeschool wenst de kersverse Farmaceutisch Consulenten alle succes!

Gepubliceerd door Mandy Janssen